Om bloggen

Jag som driver den här bloggen heter Robert Selin. Jag är legitimerad gymnasielärare i media och undervisar  Film, TV-produktion och har ett ämnesansvar för Gymnasiearbetet på Täby Enskilda Gymnasium. Sedan 2014 är jag en av skolans sju förstelärare med ett gemensamt ansvar att leda utvecklingsarbete kring formativ bedömning, inkludering och kollegialt lärande.

All kunskap bygger på upplevelser
Varför har jag döpt den här bloggen till Lusten att lära? Allt i skolan kan väl inte vara roligt hela tiden? Att gå i skolan är i perioder både hårt och slitsamt! För mig är lusten att lära när någon utsätter sig för utmaningar, för att målet är mödan värt. Det är syftet, målet och meningen som gör vägen dit lustfylld- och detta kommer min blogg att handla om.

Ambitionen är att så frön och kanske inspirera till ett lite annorlunda upplägg på lektionerna, att presentera olika sätt att återkoppla till och bedöma elever. Det handlar inte om ett särskilt ämne, det handlar om pedagogik och inkludering. Hur man kan hjälpa eleven med en inre motivation, vilket jag skriver mer om i mitt första inlägg.

Jag upplever att medieanvändning kan ha stor betydelse för elevens engagemang och inre motivation.  Eftersom elever lär sig på olika sätt kan produktioner där t.ex. ljud, bild och t.om. datorspel vara särskilt värdefullt för vissa elever. Det här är något jag kommer att återkomma till regelbundet i mina inlägg.

Välkommen till min blogg och lusten att lära, både för eleven, mig och förhoppningsvis… dig!

morot

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s